Content page
Ombonat och hemtrevligt framför modernt och stylat | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ombonat och hemtrevligt framför modernt och stylat

Under hösten har bostadsvisningar med extremt stylade objekt blivit en snackis i bostadsvärlden. Svensk Fastighetsförmedling ville därför ta reda på hur vi svenskar vill att det ska se ut när vi letar ny bostad. Citroner och extrem styling i all ära men det är ombonat och hemtrevligt som går hem hos bostadsspekulanterna visar senaste Bobarometern.

Fyra av tio (40 %) vill att bostaden ska vara ombonad och hemtrevlig och nästan lika många, 35 procent, föredrar att det är avskalat med lite möbler och inredningsdetaljer när de går på visning. Endast 12 procent vill att bostaden ska vara modern och stylad. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings senaste Bobarometern där över 2000 svenskar svarat på frågor om hur man vill att det ska se ut när man går på visning och hur de själv skulle styla inför visning.

När svenska folket ska sälja sin bostad svarar 54 procent att de skulle behålla sin vanliga stil, men ta bort personliga detaljer som exempelvis fotografier.  9 procent svarar att de skulle anlita en firma för enklare styling av bostaden och 1 procent svarar att de skulle anlita en firma för att styla bostaden på något galet och oväntat sätt.

– Vår undersökning visar att man vill att bostaden ska kännas ombonad och hemtrevlig. Det viktigaste inför en visning är att bostaden är ren och fräsch och att man har plockat bort personliga tillhörigheter såsom foton och liknande. Vi kommer säkert även framöver få se annorlunda stylade bostäder, och finns det en genuin tanke bakom tycker jag bara att det är kul att man vågar prova något nytt, säger Bessie Wedholm, presschef för Svensk Fastighetsförmedling.

Villavisningen tar 30 minuter
Förutom att ta reda på hur det ska se ut på visningen har Bobarometern även undersökt hur lång tid som spenderas på visningen. I genomsnitt stannar man något längre på visningen av en villa, 30 minuter jämfört med visning av en bostadsrätt där man i genomsnitt stannar 20 minuter.

Fakta Bobarometern ”Bostadsvisning”
Bobarometern är en undersökning från Svensk Fastighetsförmedling som regelbundet mäter svenskarnas attityder i olika boendefrågor. I denna undersökning medverkade 2 394 personer från hela Sverige. Fältperioden var den 28 september – 13 oktober 2011.

 

Källa: Svensk Fastighetsförmedling

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Fastighetssystem

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *