Content page
Norrporten har nöjdast kontorshyresgäster | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Norrporten har nöjdast kontorshyresgäster

Fastighetsbolaget Norrporten har branschens nöjdaste kontorshyresgäster. Det visar den årliga Fastighetsbarometern som presenterades idag vid ett lunchmöte anordnat av CFI Group och Fastighetsägarna Sverige.

Deltagarna i undersökningen Fastighetsbarometern tillhör landets största ägare av kontorsfastigheter och cirka 2 000 av deras hyresgäster har intervjuats under augusti och september. Bakom Fastighetsbarometern står konsultföretaget CFI Group och branschorganisationen Fastighetsägarna Sverige. Fastighetsbarometerns Nöjd-Kund-Index hamnar i år på totalt 71 (förra året 70) på en 100-gradig skala.

– Vi ser en allt större homogenitet mellan bolagen och hur de vårdar sina kunder. 50 procent av de deltagande bolagen i Fastighetsbarometern har ett NKI inom ett spann av 5 enheter, säger Johan Welén, projektledare för Fastighetsbarometern på CFI Group.

Norrporten, som deltar i undersökningen för första gången, har i år de nöjdaste kontorshyresgästerna. Bolaget fick ett Nöjd-Kund-Index på 80. På andra plats placerade sig de senaste tre årens vinnare Hufvudstaden med ett NKI på 78 och på tredjeplatsen kom det Örnsköldsviksbaserade kommunala bolaget Arken Tjänstecentrum med ett NKI på 74 (deltog senast 2009). Årets största NKI-förbättring fick Newsec för deras förvaltning av Niams fastigheter: De ökade sitt NKI med 3 enheter sedan förra året.

I årets Fastighetsbarometer har CFI Group gjort specialanalyser kring skillnader i hyresgästers betalningsvilja.

– Vi ser att 30 procent eller fler av de kunder som ger ett NKI över 75 med stor sannolikhet kommer att stanna kvar hos sin nuvarande hyresvärd även om de blir erbjudna en likvärdig lokal hos en annan hyresvärd med en 10 procent lägre hyra, säger Johan Welén.

 

Källa: Fastighetsägarna Sverige

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Fastighetsmarknad

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *