Content page
Bostadsministern invigde 96 nya studentlägenheter i Jönköping | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Bostadsministern invigde 96 nya studentlägenheter i Jönköping

Den 24 oktober invigde bostadsminister Stefan Attefall studentbostäderna på Ekhagen. Ägare till bostäderna är Husgruppen AB, som tillsammans med Högskolan i Jönköping, har genomfört projektet. Anläggningen består av 96 lägenheter, flera av dem med utsikt mot Vättern, med egen ingång via loftgång i tre byggnader. På området finns också ett allaktivitetshus med tvättstuga allrum och bibliotek.

Husgruppen AB har valt Riksbyggen till fastighetsförvaltare med uppdrag att tillhandahålla ekonomisk förvaltning, fastighetsskötsel, lokalvård, energitjänster och att genomföra årliga besiktningar. Målet är ett ytterligare antal liknande anläggningar i Sverige, där Husgruppen AB och Riksbyggen planerar för ett vidare samarbete.

– Riksbyggens styrka är att de har en komplett organisation och kan erbjuda samma service på de flesta orter i landet, säger Daniel Gesher, Husgruppen AB.

– Vi är glada och stolta för att vi fått förtroendet att ta hand om fastighetsförvaltningen i Ekhagen där vi tillsammans med Husgruppen AB hittat en intressant och utvecklingsbar form för samarbete, säger Gerd Möller, regionchef Riksbyggen.

Tekniskt avancerade bostäder med CombiPlates lösningar
I allaktivitetshuset finns 96 digitala post- och paketboxar med möjlighet att skicka och ta emot paket direkt från trappuppgången, digital anslagstavla, fjärrstyrda digitala namnskyltar och elektroniska dörrlås. CombiPlates innovativa lösning skapar ett modernare och mer attraktivt boende och har en stor framtida tillväxtpotential.

– Vi såg direkt fördelarna med CombiPlates lösning som minskar kostnaden för oss och förenklar vardagen för våra studenter, inte minst då e-handeln starkt ökar, säger Urban Antoniusson, Husgruppen AB.

 

Källa: Riksbyggen

 

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Fastighetsmarknad

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *