Content page
Hållbar marknad för bilar och bränslen | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Hållbar marknad för bilar och bränslen

Den 10 november är det dags för konferensen Hållbara transporter – den årliga mötesplatsen för alla som arbetar med transporter ur ett hållbarhetsperspektiv. I år äger konferensen rum på Stockholm Waterfront kongresscentrum och bjuder bland annat på en het debatt om Alliansens miljöbilspolitik.

I elfte timmen ändrade sig regeringen och utökade supermiljöbilspremien till att även gälla företag. Det imponerar inte på tjänstebilskonsulten Ronny Svensson:
– Företag och kommuner som ger sig på det här med elbilar gör en usel affär. Med premier inräknade får de tre konventionella bilar för en elbil.

På den årliga konferensen Hållbara transporter, som arrangeras av IVL Svenska Miljöinstitutet och tidningen MiljöRapporten, blir det debatt om den nya supermiljöbilspremien, om statliga stödformer till miljöbilsutveckling och alternativa bränslen. Två representanter från näringslivet kommer under förmiddagen att beskriva svårigheterna med att tolka politikernas långsiktiga strategi för hållbara transporter. Anders Kärrberg, chef för myndighetskontakter på Volvo, ska tala om behovet av klara spelregler för att kunna bygga de bilar som marknaden efterfrågar och Hans Kreisel, fd vd för Eon Gas, ska berätta om det omöjliga uppdraget att skapa en industriellt och ekonomiskt hållbar verksamhet kring fordonsgas. I den debatt som sedan följer kommenteras miljöbils- och miljöbränslepolitiken av Ronny Svensson, Ynnor, Hans Lindberg, finansdepartementet, Semida Silveira, KTH-forskare, Johan Hultberg, riksdagsledamot (M) och Håkan Matson, journalist på Dagens Industri.

Miljöbilsdebatten är ett av huvudnumren på konferensen Hållbara Transporter. Andra ämnen som tas upp är bland annat behovet av höghastighetståg i Norden – där Sverige och Norge är på kollisionskurs, nya IT-stöd för att få förare att köra miljösnålt och säkert samt nya sanningar om vilka värderingar som styr vårt resande. I det omfattande programmet deltar över 40 debattörer och talare – i gemensamt plenum och i fyra specialsessioner.
I en specialsession tas ett helhetsgrepp på hållbarhetssatsningar inom transportsektorn i Frankrike. Citroën är på plats med sin nya fullhybrid (el/diesel) Citroën DS5 som för första gången visas inför lanseringen i Sverige i början av nästa år. Konkurrenten Renault kommer till konferensen med en av sina modeller ur Renault Z.E–serien, en ren elbil som också lanseras på marknaden i Sverige nästa år.

Tid: Torsdagen 10 november 2011, kl. 9.00 -16.20 , därefter mingel till 18.00
Plats: Stockholm Waterfront Congress Centre, Nils Ericsons Plan 4, (vid Stockholms centralstation).
Boka: Anmäl dig till konferensen på IVL Kunskaps hemsida.

IVL Svenska Miljöinstitutet är Sveriges äldsta miljöforskningsinstitut. Med över 170 medarbetare och ett brett internationellt kontaktnät kan vi lösa komplexa miljöproblem och ta fram morgondagens miljölösningar.

Källa: IVL

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Innemiljö/Utemiljö

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *