Content page
Bilpool ingår i hyran | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Bilpool ingår i hyran

Den första oktober startade inflyttningen i kvarteret Fullriggaren i Västra hamnen i Malmö. Det unika med de 600 lägenheterna är att boendet inkluderar tillgång till bilpool i Västra hamnen som tillhandahålls av Sunfleet Carsharing.

Sunfleet Carsharing förser sedan den 1 september kvarteret Fullriggaren med en bilpool innehållande två miljöbilar. Alla som flyttar in får automatiskt ett medlemskap och därmed tillgång till bilarna samtidigt som de även får tillgång till Sunfleets alla bilpooler i Sverige. Allteftersom de boende flyttar in kommer bilpoolen utökas och man räknar med att cirka 10 bilar till kommer att finnas att tillgå i Västra Hamnens bilpool. Utöver miljövinsterna och kostnadsbesparingarna för de boende innebär det även för byggherrarna att de kan minska andelen p-platser som krävs i anslutning till området.

Finns på 27 orter

Sunfleets miljöbilpooler finns i dag på 27 orter – från Luleå i norr till Malmö i söder och antalet orter ökar hela tiden. Medlemmarna har tillgång dygnet runt till cirka 500 miljöbilar i olika storlekar för olika behov.

– Våra kunder gör ett aktivt val. De är väldigt måna om miljön och är samtidigt ekonomiskt medvetna. Många tänker inte på hur mycket en bil kostar att äga. Med försäkring, skatt, värdeminskning och parkeringsavgifter inräknade blir det väldigt dyrt – speciellt om man vill köra en ny, säker bil. Som medlem har du tillgång till alla våra bilpooler i Sverige. Det är en stor fördel, både om man talar om miljö och om ekonomi, säger Sandra Gyllby.

Hållbart boende

Inflyttningen i området börjde den 1 oktober i hus byggda av ByggVesta.

– Det finns många fördelar med att bo i ett hus byggt av ByggVesta. Inte minst för att du bor ”grönare” och gör ett aktivt val som tar hänsyn till CO2-utsläpp och energislöseri. Du får en låg energikostnad och enklare att sopsortera. Men framförallt, du bor i ett hus som präglas av minskade uttag av icke förnyelsebar energiråvara och mindre miljöfarliga utsläpp till luft, mark och vatten. Du är en del av något större och tar ett långsiktigt ansvar för kommande generationer. Bilpool är för oss ett självklart val säger Kjell Ehrlin, ByggVesta Malmö.

 

Källa: Sunfleet

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Innemiljö/Utemiljö

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *