Content page
Schneider Electric styr energin och klimatet i Emporia | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Schneider Electric styr energin och klimatet i Emporia

Emporia Blomtorget

Steen & Ström har anlitat Schneider Electric som energi- och driftspartner för Emporia, ett av Skandinaviens största shoppingcentrum, som byggs i Malmö. Uppdraget innefattar både installation av fastighetsautomationssystem och långsiktigt rådgivningsarbete. Det är Schneider Electrics största fastighetsautomationsaffär någonsin i södra Sverige.

– Emporia ska erbjuda en spektakulär shoppingupplevelse och vi har höga ambitioner för både minimerad miljöpåverkan, optimalt shoppingklimat och resurseffektiv drift. En avgörande faktor i valet av Schneider Electric som samarbetspartner var deras engagemang och långsiktiga perspektiv i kombination med deras stora erfarenhet av att skapa bra inomhusklimat i krävande miljöer, säger Christer Arnesson, Property Management Director, Steen & Ström.

Schneider Electric ska installera fastighetsautomationssystemet Vista+ och integrera det med system för värme, kyla, ventilation, belysning, elförsörjning och säkerhet. På så sätt kommer Emporias driftspersonal kunna övervaka och styra inomhusklimatet, få larm i realtid om avvikelser och snabbt kunna åtgärda problem eller finjustera inställningar.

– Det är ett prestigeuppdrag och jätteförtroende att få bygga hjärtat i ett så unikt shoppingcentrum. Det är extra spännande eftersom vi dessutom delar samma höga ambitionsnivå för både miljöpåverkan, inomhusklimat och resurseffektivitet, säger Mattias Fredriksson, marknadschef, Schneider Electric Buildings Sweden AB.

Mattias Fredriksson

– Det är ett prestigeuppdrag och jätteförtroende att få bygga hjärtat i ett så unikt shoppingcentrum, säger Mattias Fredriksson, marknadschef, Schneider Electric Buildings Sweden AB.

Dessutom kommer systemet att vara uppkopplat dygnet runt mot Schneider Electrics nationella driftcentral och Schneider Electrics energiexperter kommer att leda månatliga energi- och driftsmöten med Emporia för att stötta driftspersonalen i att utveckla sitt arbete och effektivisera energiförbrukningen.

– De senaste två åren har vi mer än dubblat antalet fastigheter som är anslutna till vår nationella driftcentral. Avtalet med Emporia är ännu ett exempel på en växande efterfrågan på avancerade, proaktiva drifttjänster, vilket drivs av ökade krav på både inomhusmiljö och energieffektivisering, säger Mattias Fredriksson, marknadschef.

Shoppingcentret Emporia byggs i Hyllie, Malmö, alldeles vid Öresundsbron, och beräknas stå färdigt i slutet av 2012. Det kommer då att ha över 200 butiker och restauranger, tre våningar, fem torg och en total yta på 93 000 kvadratmeter. Bland Schneider Electrics tidigare uppdrag för Steen & Ström ingår bland annat Sollentuna Centrum och Skandinaviens största shoppingcenter Fields i Köpenhamn.

 

Källa: Schneider Electrics

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Miljö och energi

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *