Content page
Nya studentbostäder vid Telefonplan | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Nya studentbostäder vid Telefonplan

Järntorget invigde sina 63 nya studentbostäder på Valborgsmässovägen 13 vid Telefonplan fredagen den 1 juli. Ytterstadsborgarråd Joakim Larsson (M) klippte ett band och öppnade dörren till huset. Under dagen flyttade sedan studenterna in.

Projektet är de första nyproducerade studentlägenheterna på flera år i Stockholm och ingår som en del i det program om 4100 studentlägenheter som majoriteten i stadshuset tagit fram. Totalt sökte cirka 1000 studenter de 63 bostäderna vilket visar på det stora behovet i Stockholm. Samtliga lägenheter förmedlades genom Stockholms stads bostadsförmedlings studentbostadskö.

Järntorget har flera projekt i planarbete som innehåller studentlägenheter. Inom de närmsta åren hoppas vi att kunna bygga minst 300 studentlägenheter till i attraktiva lägen i anslutning till tunnelbanan. Dessutom söker vi aktivt efter mark för 1000 hyresrätter eller studentlägenheter till under de kommande fem åren. Fokus i dessa projekt kommer att vara smålägenheter.

– Ingen enskild människa eller företag kan på egen hand lösa problemet med att så många unga vuxna i Stockholm saknar bostad, men vi kan alla göra något. Med detta projekt försöker vi dra vårt strå till stacken genom att erbjuda nybyggda studentlägenheter i attraktiva lägen, säger Martin Arkad, VD Järntorget Bostad.

Källa: Järntorget

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Fastighetsmarknad

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *