Content page
Accepterat pris införs i Stockholms innerstad | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Accepterat pris införs i Stockholms innerstad

 

1 april infördes jämförelsepris i objektsbeskrivningarna på bostäder till salu i Stockholms innerstad. Nu tas nästa steg för att motverka lockpriser. Från och med 1 augusti inför en stor del av mäklarföretagen i Stockholm Accepterat pris på alla sina objekt i Stockholms innerstad.

 

Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden.  

 

 

– Vi ställer oss mycket positiva till branschinitiativet. Detta skapar ytterligare en trygghet för kunderna med både en koppling till säljarens accepterade pris och mäklarens värdering.  Accepterat pris ger kunderna ytterligare en vägledning i var marknadsvärdet ligger, säger Jeanette Gustafsdotter, vd Mäklarsamfundet.

Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Källa: Mäklarsamfundet

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Juridik

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *