Content page
Ny mäklarlag tillåter tilläggstjänster | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ny mäklarlag tillåter tilläggstjänster

 

Fredagen den första juli träder den nya fastighetsmäklarlagen i kraft. En av de största förändringarna är att enskilda mäklare tillåts att förmedla och ta betalt för tilläggstjänster. En undersökning från Fastighetsbyrån visar att ett hushåll i snitt lägger ner 110 000 kronor på tilläggstjänster i samband med flytten och att erbjudanden om elleverantör, brandsäkerhetsprodukter och flyttstädning är mest intressant.

En förändring i den nya mäklarlagen som träder i kraft 1 juli är att fastighetsmäklare få ta betalt för att förmedla så kallade tilläggstjänster. Det kan till exempel handla om flyttstädning, home styling, möbler eller hantverkshjälp. Dock begränsas möjligheten till ersättning till ”ett par tusen kronor” för att inte vara ”förtroenderubbande”.

– Den nya lagen har snabbat på utvecklingen och gjort att vi i branschen och våra kunder fått upp ögonen för tilläggstjänster. Dock är inte ersättningsmöjligheten det avgörande. Vi har under en lång tid sett att det finns ett kundbehov och byggt upp en verksamhet för tilläggstjänster utan att få ersättning. Den stora vinsten för oss är möjligheten att erbjuda en attraktiv helhetstjänst och få fler nöjda kunder, säger Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån.

Källa: Fastighetsbyrån

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Fastighetsmarknad

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *