Content page
Säkerhetssystem på framfart | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Säkerhetssystem på framfart

För att öka säkerheten i fastigheter är det många som installerar högteknologiska Säkerhetssystem. Nu finns det en ny spelare på marknaden i Sverige när det gäller intelligenta
kameraövervakningssystem. Företaget MOBOTIX har skapat ett unikt system som med färre kameror kan övervaka större områden än konventionella säkerhetssystem.

MOBOTIX är ett tyskt företag inom kamerasystem som nu har etablerat sig på den skandinaviska marknaden. Det unika med deras digitala kamerasäkerhetssystem är bland annat att kamerorna har hög upplösning och att hela systemet är IP-baserat. Dessutom använder man sig av ett decentraliserat, platsbesparande inspelningssystem som inte kräver några stora servrar eller några extra kostnader för dyra licenser eller programvaror.

– MOBOTIX har som målsättning att leda utvecklingen av nätverkskameror och är just nu ett av de snabbaste växande företagen i säkerhetsbranschen. Den skandinaviska marknaden är känd för att tidigt ta till sig ny teknik och är därför en lockande marknad för MOBOTIX, säger Uwe Barthelmes (Executive Director of Sales).

Hög upplösning
En av de främsta fördelarna med MOBOTIX övervakningssystem är att upplösningen är hög (tre megapixel) och utformade så att de inte kräver något eller mycket begränsat underhåll.
MOBOTIX säkerhetssystem har blivit lovordat inom säkerhetsbranschen och deras övervakningskamera Q24M (som är en av produkterna i MOBOTIX produktfamilj) har blivit belönat med utmärkelsen Innovative Achievement Award på säkerhetsbanketten Sectech i Köpenhamn. Utmärkelsen delades ut av säkerhetsbranschtidningen Detektor International.

– MOBOTIX Q24M, som har en 360 graders bildvinkel, är en unik kamera. Med sin diskreta lins kan kameran övervaka ett helt rum och den är därför perfekt för till exempel små butiker, tåg eller bussar. Man behöver bara en kamera för hela övervakningslösningen, säger Uwe Barthelmes.
En av de stora aktörer som valt att använda sig av MOBOTIX övervakningssystem är Donbass Arena i Ukraina. Under fotbolls- EM 2012 kommer arenan att utgöra en viktig plats.

– Vi vill att våra besökare ska känna sig trygga här och att njuta av sin vistelse. Av denna anledning använder vi oss av den senaste spetstekniken inom säkerhet, säger stadionchef Olexandr Atamanenko.

Tillförlitlig kameralins
På arenan finns idag 528 MOBOTIX kameror som håller ett öga på allt. Säkerhetspersonalen kan enkelt identifiera varje person som kommer in eller lämnar arenan samt följa dem under deras vistelse. Personalen kan också observera och kontrollera skaror av besökare vid in- och utgångar på arenan samt på restauranger och parkeringsplatser.
– Vi valde MOBOTIX säkerhetssystem på grund av deras imponerande samling funktioner, förklarar Sergej Burgela, chef för säkerhetspolisen i Donbass Arena. Jag skulle vilja nämna bildkvaliteten i synnerhet. Jag kan zooma in på en potentiell bråkmakare och jag får då genast en detaljerad bild av hans eller hennes ansikte som jag sedan kan skicka till polisen.

Övervaka större områden
Kamerorna, som är utrustade med högupplösta 3,1 megapixel-sensorer, kan inte bara leverera extremt skarpa bilder, de kan också ge en fullständig bild av mycket större områden än konventionella kameror som ofta har lägre upplösning.
– MOBOTIX säkerhetssystem innebär att det krävs färre kameror än vad många andra tillverkare på marknaden kan erbjuda, säger Burgela. Det var också en bonus att vi kan använda den befintliga IT-infrastrukturen.

Alla kameror levereras med ström samt PoEväxlar och är anslutna till ett nätverk som omfattar en NAS-system med 210 terabyte lagringskapacitet. Den robusta, väderbeständiga design och avsaknaden av mekaniska komponenter gör att kamerorna varken kräver värme eller fläktar och behöver mycket lite underhåll. Eftersom de är utrustade med två separata dag- och nattsensorer, ger de också tydliga bilder dygnet runt.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Säkerhet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *