Content page
Peab bygger ut Gothia Towers i Göteborg | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Peab bygger ut Gothia Towers i Göteborg


Peab har tecknat ett partneringavtal med Svenska Mässan om att genomföra en utbyggnad av Hotel Gothia Towers i centrala Göteborg. Beställare är Svenska Mässan och kontraktssumman uppgår till cirka 1 Mdr.

Partneringavtalet omfattar en utbyggnad av Hotel Gothia Towers med ett tredje, 29 våningar högt hotelltorn samt en sexvånings påbyggnad ovanpå nuvarande East Tower. Hotel Gothia Towers får med detta ett tillskott på drygt 500 rum och blir efter utbyggnaden ett av Europas största hotell, med totalt 1.200 rum. Både det tredje tornet och påbyggnaden kommer att miljöklassas enligt det internationella systemet Breeam. Arbetet påbörjas omgående och hela projektet beräknas vara färdigt vid årsskiftet 2014-15.

– Vi är mycket glada över att Svenska Mässan har gett oss detta förtroende. Tillsammans kommer vi att genomföra utbyggnaden i nära samverkan med Svenska Mässans dagliga verksamhet. Att vi som Nordens Samhällsbyggare får delta i den fortsatta utvecklingen av centrala Göteborg, är något vi är mycket stolta över, säger Sven Kerstis, divisionschef Peab.

Källa: www.peab.se

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Arkitektur

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *