Content page
Hållbar arkitektur på taket | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Hållbar arkitektur på taket

Den 27 maj invigdes utställningen Cocong på KulturhusTaket. Sex arkitektoniska modeller, kategoriserade efter specifika teman, ska inspirera den svenska byggbranschen i miljömässigt hållbara material och tekniker. Cocong pågår på KulturhusTaket och Ekoteket fram till den 15 oktober med fri entré.

Cocong är en utställning som på ett konkret sett vill visa på tekniker inom miljömässigt hållbar arkitektur. De sex olika modeller som byggs upp har namn som YSL, Mode de Vie och samt Flow och visas i skala 1:10. Modellerna är uppförda i olika material och tekniker som ännu inte nått marknaden, men också i redan befintliga som inte används i den utsträckning som initiativtagarna till Cocong önskar. Modellen Mode de Vie byggs även upp i full skala, 10 kvm, på KulturhusTaket och behandlar flera aspekter av hur det går att integrera växtlighet i byggnader. Den är vävd med världens snabbast växande gröda – bambu, som är fullt användbar även i Sverige.

Cocong är ett utforskande informationsprojekt i brytpunkten mellan konst och arkitektur. Sex arkitektoniska modeller som visar innovativa och miljömässigt hållbara material och tekniker ställs ut på KulturhusTaket under fri entré från den 27 maj till 28 augusti 2011. En av dessa modeller byggs även upp i full skala (10 kvm) på taket. Utställningen syftar till att inspirera till nya ideal och hållbara visioner om framtidens byggande.

Bakom Cocong står Elise Grosse arkitekt och speciallist på energismart och hållbart byggande. Hon har tidigare jobbat med att utveckla transdisciplinära lösningar, såsom biotekniska klimatiseringslösningar, framförallt i Tyskland. Nadia Tolstoy är industridesigner, funkisspeciallist och expert inom byggnadsvård. Hon drev tidigare butiken APPARAT med inriktning på hållbar design, samt har inrett det gröna hotellet The Maid Stone i USA.

Utställningen genomförs i samarbete med Svanen-miljömärkning Sverige, KTH Arkitekturskolan, Stockholms Läns Landsting, Sveriges Arkitekter, Småa Hus, Green Fortune, Energimyndigheten, Ekologiska Byggvaruhuset, Monsén Architecture AB, Teres Selberg Arkitekt MS, Ana Cecilia Boman, Sanne Kasemets, Innventia, med flera.

Källa: Cison Wire

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Pressreleaser

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *