Content page
Thermotech står för solvärmesystem i unikt lågenergihus | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Thermotech står för solvärmesystem i unikt lågenergihus

Ortogonal AB och Ross Arkitektur & Design väljer Thermotech Scandinavia AB som leverantör för värmesystemet till Villa Äntligen. Det unika lågenergihuset byggs just nu utanför Haninge.

Thermotech står för solvärmesystem med ackumulatortank, vattenburen golvvärme samt tappvatten- och radiatoranslutningssystem.

— Det är stora fördelar med att ha en leverantör för hela systemet. Då vet man att systemet fungerar ihop. Thermotechs system är genomtänkt hela vägen, från solfångare till radiatoranslutningar, säger Magnus Gustafsson, VD för Ortogonal AB.

Villa Äntligen är den nya generationens lågenergihus. Den senaste tekniken inom energibesparande lösningar kombineras med en vacker arkitektur. Huset är ritat av den kände arkitekten Pål Ross.

För Thermotech blir villan ett pilotprojekt. Företaget lanserar en helt ny produktserie och börjar från och med nu att sälja kompletta solvärmesystem.

— Villa Äntligen utnyttjar modern teknik för att få till ett energieffektivt hus och är ett alternativ till passivhus. Att vi får möjligheten att leverera en helhet lär oss hur bygget av sådana system funkar tekniskt, praktiskt och på sikt även ekonomiskt och miljömässigt, säger Andreas Anderzon, marknadschef på Thermotech Scandinavia AB.

Solenergi blir allt vanligare inom modernt husbyggande. Ortogonal AB arbetar redan i dag som byggkonsult och kvalitetsansvarig (KA) med inriktning på lågenergihus. Ortogonals VD Magnus Gustafsson är en av landets första certifierade passivhusbyggare.

— Vi måste fokusera ännu mer på att göra energieffektiva hus som använder mindre av naturresurserna. Det krävs att både husägaren och vi som leverantör tar ansvar för värmesystemets funktion och miljön runt omkring oss, säger Andreas Anderzon på Thermotech Scandinavia AB.

Ortogonal är bygg- och mätkonsulter med huvudnäring inom lantmäteri och byggnadsgeodesi, men utför även uppdrag som kvalitetsansvariga. Företaget är främst verksamt i Stockholmsområdet.

Ortogonal arbetar med projekt inom hus- och industribyggnation, infrastruktur samt mark- och anläggningsarbeten. Kunder är bland andra arkitekter, konstruktörer och entreprenörer, men även privatpersoner och myndigheter.

KÄLLA: Ortogonal AB

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Pressreleaser

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *