Content page
Grönt ljus för Nordens största shoppingmall | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Grönt ljus för Nordens största shoppingmall


Grönt ljus för Mall of Scandinavia. Politikerna i Solna har godkänt detaljplanen. 200 butiker ska öppnas i området. Politikerna i Solna kommunfullmäktige gav i februari grönt ljus för bygget av den nya fotbollsarenan, hotell, kontor och ett nytt köpcentrum, Mall of Scandinavia, med över 200 butiker i området intill Solna station.

Med Arenastaden tillför vi en helt ny dimension till Solna. Här bygger vi 2 000 nya bostäder och skapar utrymme för upplevelser och attraktioner och 10 000 nya arbetsplatser. Arenastaden kommer att göra Solna känt långt utanför stadens gränser, säger Anders Ekegren, stadsbyggnadskommunalråd i Solna, i ett pressmeddelande.

Solna stad är delägare i Arenabolaget och bidrar med marken som värderas till 218 miljoner kronor. Dessutom satsar fyra privata aktörer drygt en miljard tillsammans. Bolaget ska låna ytterligare en miljard för att kunna finansiera projektet.

Nordens största shoppingmall
Med en yta om ca 120 000 kvadratmeter samt ett garage med 4 000 parkeringsplatser kommer Arenastadens shoppingmall bli störst i Norden. Här kommer alla, Stockholmare och turister, som vill ha utbud och upplevelser i världsklass att få sitt lystmäte.

Arenastadens shoppingmall kommer att vara ett fullvärdigt alternativ, inte bara till Stockholm city, utan även till många internationella motsvarigheter med dess arkitektur, flaggskeppsbutiker, restauranger och evenemang utöver det vanliga. Tillsammans med alla de kärnvärden vi är kända för här uppe i norr kommer Arenastadens shoppingmall att ytterligare förstärka Stockholms position som Skandinaviens huvudstad och turiststad.

Källa: Solna Stad

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Innemiljö/Utemiljö

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *