Content page
Solenergipriset gick till A-hus | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Solenergipriset gick till A-hus

Småhusföretaget A-hus som ingår i Deromegruppen fick vid lunchtid idag ta emot solenergipriset för sin klimatsmarta trävilla Bright Living. Utmärkelsen delas varje år ut av Svenska solenergiföreningen, en branschförening som representerar såväl den svenska solenergibranschen som de forskningsinstitutioner som verkar inom solenergiområdet.

Prisutdelningen hölls i samband med Svenska solenergiföreningens årsmöte vilket i år passande nog arrangerades på Svenska Mässan, ett stenkast ifrån ett av de två visningshus som finns att beskåda i Sverige. Huset utanför mässan är tillgängligt för mässbesökare och allmänhet. Juryns motivering till “Årets prestation” lyder: A-Hus har utvecklat ”Bright Living”, ett nytt genomtänkt lågenergihus med såväl certifierade byggelement, som solel och solvärme, för dess energiförsörjning. Huset marknadsförs dessutom som ett kataloghus. Detta gör A-Hus till en förebild och visar att solenergi kan bli en etablerad tillämpning i nya hus.

Peter Mossbrant VD för A-hus och Derome Hus var på plats för att ta emot priset.
– Vi är stolta över att ha tilldelats Solenergipriset. Det är ett kvitto på att vi är på rätt väg i vår strävan att göra energisnåla trähus tillgängliga för en bred marknad. Fler skall kunna bo klimatsmart och detta utan att behöva kompromissa när det gäller komfort, funktion och design. Faktum är att Bright Living redan finns ute på marknaden.

Bright Living är ett arkitektritat klimatsmart plusenergihus framtaget i samarbete med Wingårdhs och arkitekt SAR/MSA Gert Wingårdh. Huset har både solfångare och solceller. Solfångaren på carportens tak ger varmvatten och även den lilla uppvärmning som krävs. Solcellerna på taket genererar energi som krävs för t ex tillskottsuppvärmning, ventilation, kyl och frys med mera.

Bright Living är en del i det branschöverskridande projektet ”One Tonne Life” där A-hus, Vattenfall och Volvo Personvagnar vill visa vad det i praktiken innebär för en familj att bli klimatsmart.

Källa: Svenska solenergiföreningen

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Miljö och energi

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *