Content page
Schneider Electric delar ut energieffektiviserings­priset E-Prize tillsammans med E.ON och Veckans Affärer | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Schneider Electric delar ut energieffektiviserings­priset E-Prize tillsammans med E.ON och Veckans Affärer

E-Prize har på tre år etablerat sig som Sveriges ledande energipris i näringslivet. Priset belönar företag som kombinerar energi, effektivitet och ekonomi för att sänka sina kostnader, minska sin miljöpåverkan och öka sin konkurrenskraft. Bakom priset står Veckans Affärer och E.ON i samarbete med Schneider Electric.

– E-Prize vill framhäva företag som lyckats med sin energieffektivisering och bidrar därmed till ett mer hållbart Sverige. Det är något som stämmer precis överens med grundmålet för hela Schneider Electrics verksamhet och det känns därför naturligt att bidra till att stå bakom priset, säger Charlotta Målargård, kommunikationschef på Schneider Electric.

Tre klassificeringar
Priset delas ut till de företag som utifrån sina egna förutsättningar arbetat med att minska sin energiförbrukning på det mest innovativa och affärsmässiga sättet. Priset delas ut i tre klasser; storföretag, små- och mellanstora företag samt offentlig sektor.
– Hållbarhet kommer att förändra förutsättningarna för näringslivet de kommande tio åren lika mycket som internet gjort de sista tio åren. Med E-Prize vill vi lyfta fram exempel på bolag som inser att energieffektivisering handlar om konkurrenskraft och innovationsförmåga och vi är glada över att samarbeta med ett företag som Schneider Electric, vars verksamhet grundar sig i just dessa frågor, säger Per Grankvist, redaktör på Veckans Affärer och ordförande i juryn som utser pristagarna.

– Schneider Electric har bara det senaste året tydligt märkt ett ökat engagemang och medvetenhet rörande energieffektivisering bland svenska företag. Allt fler företag inser att energieffektivisering inte bara handlar om att ta ansvar för miljön, utan också är ett instrument för att höja lönsamheten och konkurrenskraften, fortsätter Charlotta Målargård.

Så går nomineringen till
Vem som helst kan föreslå ett företag eller en organisation som de tycker förtjänar priset i någon av de tre kategorierna. Juryn bedömer de inkomna förslagen och belönar de företag som på ett innovativt sätt arbetat med energieffektivisering för att sänka sina kostnader, minska sin miljöpåverkan och öka sin konkurrenskraft.

De nominerade kommer att presenteras i Veckans Affärer i början av maj och vinnarna utses på prisutdelningen av E-Prize 2011 den 19:e maj i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm.

Källa: www.eprize.se

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Miljö och energi

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *