Content page
KONE blir det första företaget som når den högsta energieffektivitets-klassificeringen för sina hissar. | Fastighetsförvaltaren

SENASTE JOBB

• No Posts Found

KONE blir det första företaget som når den högsta energieffektivitets-klassificeringen för sina hissar.

KONE har blivit det allra första företaget inom sin bransch att nå energiklass A från klassificeringen VDI 4707, för sina KONE MonoSpace®-hissar.

A-klassen är den bästa klassificering som kan ges under klassificeringsstandarden VDI 4707. Kunder kommer att kunna beställa hissar som uppfyller VDI 4707-klassificeringen under det fjärde kvartalet 2010.

VDI-riktlinjen är ett Europabaserat regelverk som skapades av den tyska ingenjörsföreningen Verein Deutscher Ingenieure och används nu huvudsakligen i Europa men även i andra länder i hela världen.

“Denna betydande prestation konsoliderar vår ledande position inom design och produktion av energieffektiva hissar”, säger Heikki Leppänen, Executive Vice President, New Equipment Business, KONE Corporation. “Vi är mycket stolta över att ha nått denna viktiga milstolpe och det kommer bara att föra oss framåt i vår strävan att minska energiförbrukningen för byggnader i hela världen. Det är även viktigt för våra kunder att få veta att mycket effektiv drivsystemteknik nu är tillgänglig för många standardanvändningar, både för nya projekt och för moderniseringar.”

KONE använde nya tekniker som regenerativa drivsystem, standbylösningar och lysdiodsbelysning för att drastiskt minska energiförbrukningen för sina hissar. Användningen av dessa tekniker i KONEs hissar har spelat en viktig roll i KONEs förmåga att minska energiförbrukningen i sina hissar. 2008 tillkännagavs att KONE skulle minska energiförbrukningen i sina standardhissar med 50 % till 2010, jämfört med föregående standardmodell 2006. 2009 lanserade KONE ett globalt sortiment av hissar som uppnådde en minskning på 30 % av energiförbrukningen för sina hissar. Senare i år kommer KONE att uppfylla sitt mål som sattes 2008 genom att fortsätta att minska energiförbrukningen för sina standardhissar med ytterligare 20 %.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Pressreleaser

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *